Sfaturi simple pentru a adormi mai ușor.

Share

Există mulți factori care contribuie la un somn de vis. Sperând că ai deja parte de visuri minunate și că te trezești odihnit/ă și plin/ă de energie, îți propunem câteva idei pentru un somn și mai calitativ:

1. Yoga în pat, înainte de somn

Cred că îți este cunoscută senzația de oboseală maximă, care nici nu te lasă să adormi. Să știi că poți transforma lupta pentru somn în una câștigată cu ușurință. Încorporează aceste 6 posturi de yoga prezentate de Yoga Journal. Relaxante și meditative, aceste exerciții simple pe care le poți face direct în pat, sunt visul unui yoghin leneș și obosit.

2. Citește o carte, dacă nu poți adormi

Mama mi-a spus mereu: dacă nu poți dormi, citește o carte. Iar mamele și Telegraph le știu pe toate! Conform studiilor, cititul îți reduce nivelul de stres cu 68%, iar 39% dintre persoanele care au obiceiul de a citi înainte de a merge la culcare, dorm foarte bine. Se întâmplă pentru că lectura permite mușchilor să se relaxeze și îți încetinește respirația, oferindu-ți o stare de liniște.

3. Regula pe care o știm cu toții, dar nu o respectăm

Evită utilizarea ecranelor luminoase cu 1-2 ore înainte de culcare. Lumina albastră emisă de telefon, tabletă, computer sau televizor este deosebit de perturbătoare. Cercetările arată că această lumină tinde să ne agite pe timpul nopții și împiedică adormitul rapid.

4. Un pat confortabil

Lenjeria de pat din țesături naturale, salteaua perfectă și perna potrivită sunt esențiale pentru un somn odihnitor. Cred că putem scrie cărți despre relația somn calitativ – pat amenajat corect. Însă, astăzi îți putem recomanda cu cea mai mare căldură un singur lucru: evită materialele sintetice!

  • Acestea nu absorb umezeala, cauzând transpirație și disconfort pe timp de noapte.
  • Fibrele din poliester pot irita pielea sensibilă.
  • Au tendința de a atrage electricitatea statică.
  • Cu siguranță nu îți surâde ideea să dormi pe un așternut de plastic.

Îți doresc un somn cât mai sănătos și alegeri făcute conștient.

We remain Radually yours.

Review-uri

Momentan nu sunt comentarii.

Scrie un comentariu: