O terapie textilă – avantajele lenjeriei de pat din in

Share
Lenjerie de pat din In

Inul – una din cele mai vechi țesături folosite de omenire – și-a construit reputația impecabilă de-a lungul timpului, fiind purtat de familii regale, clerici, chiar și mumii, slujind inclusiv ca mijloc de plată.

În prezent, acesta se bucură de o perioadă de Renaissance, datorită interesului sporit pentru fibrele naturale, precum și pentru sustenabilitate.

Producția inului este un proces meticulos, înțelegerea căruia te va face să apreciezi adevărata sa valoare.

Inul este țesut din fibre de celuloză care se găsesc in interiorul tulpinilor plantei de in – Linum usitatissimum. Este o plantă nepretențiosă, fiind una din cele mai sustenabile culturi agricole:

  • nu are nevoie de sisteme de irigare, consumând o cantitate redusă de apă
  • neavând practic dăunatori naturali, nu necesită folosirea pesticidelor
  • prelucarea plantei de in nu creează deșeuri

Planta de in crescută pentru industria textilă este lăsată să se maturizeze pentru a atinge înălțimea maximă și cele mai lungi fibre. Recoltarea este o procedură delicată, deoarece tulpinile ar trebui să fie dezrădăcinate și nu tăiate, pentru a păstra lungimea. În continuare, tulpinile sunt supuse unei procesări îndelungate: curățare de semințe, uscare, topire, zdrobire și pieptănare. Te invităm să urmărești acest filmuleț, care ne-a lăsat profund impresionați.


În acest fel, inul devine țesătura cea mai potrivită pentru a petrece acele 8 ore dedicate somnului într-un mod cât se poate de sănătos. Acestea sunt avantajele lenjeriei de pat din in:

  • Datorită capacității sale unice de a filtra, respira, absorbi umiditatea și evapora rapid, inul este o țesătură cu proprietăți antialergice, fiind potrivită pentru persoanele cu afecțiuni ale pielii, cât și pentru copii
  • Oferă un ușor efect de masaj datorită structurii specifice ale țesăturii
  • Are permeabilitatea ridicată la aer, precum și proprietăți de conductivitate termică – adică este o țesătură respirabilă – păstrează căldura pe timp de iarnă și oferă răcoare vara
  • Poate absorbi echivalentul a 20% din greutatea sa în umiditate, înainte de a deveni umed, ceea ce va asigura un somn fără transpirație
  • Are o textură specifică, dar și delicată. De fapt, devine tot mai moale cu fiecare spălare
  • Este antistatic și poate chiar contribui la îngrijirea pielii datorită unui PH echilibrat
  • Inul este una din cele mai sustenabile fibre din lume

Pentru a-ți mări din entuziasmul de a fi identificat țesătura perfectă pentru un somn sănătos, îți propunem să vizualizezi colecția de lenjerii de pat din in Radual Home. Inul folosit pentru crearea produselor noastre este țesut din fibre de origine franceză, care se consideră a fi cele mai calitative de acest gen. Pentru un plus de molciune, inul a fost prespălat în tehnica stone washing, oferind o senzație neașteptată de gingășie. În combinație cu stilul său minimalist, lenjeria de pat din in te va cuceri definitiv și va deveni preferata ta.

Oferă-ți răsfățul nopților mai tandre și dimineților mai lungi.

We remain Radually yours.

Review-uri

Momentan nu sunt comentarii.

Scrie un comentariu: