Așterne cașmirul pe patul tău

Share
Lenjerie de pat din Cașmir și Bumbac – Tender Ocean

De acum încolo, cașmirul își va face loc nu doar în garderoba, ci și pe patul tău. Pentru că vrem să contribuim la fericirea ta, am creat un așternut unic în România, care te va răsfăța și îndruma spre o nouă dimensiune a plăcerilor senzoriale.

Originile cașmirului

Numele cașmirului este derivat din locația Kashmir, unde fibra a fost produsă pentru prima dată încă din secolul al XIII-lea. Începând cu 1500 până în anii 1800, împărații din Iran și India au folosit șaluri de cașmir cu ocazia ceremoniilor religioase sau evenimentelor politice. Cașmirul are o istorie lungă și bogată, în special în Europa, unde popularitatea sa a crescut în ultimii 500 de ani. A început să fie importată în Scoția în secolul al XVIII-lea, după ce un producător scoțian a descoperit șalurile de cașmir din India. De atunci, utilizarea sa în industria textilă a crescut dramatic, definind statutul său de lux.

Din ce este produs cașmirul?

Cașmirul este fabricat din lâna caprelor de cașmir care populează Mongolia și China, fiind recoltat din stratul adînc de blană aflat sub cel de suprafață. Creșterea lânei este încurajată de clima rece – cu cât este mai frig, cu atât crește  mai ușor. Odată cu încălzirea, caprele năpârlesc în mod natural, iar producătorii purced la colectarea și procesarea lânei, care, după etape îndelungate, se transformă într-un fir de o finețe deosebită. Firul obținut are o grosime de aproximativ 19 microni, pe când firul de păr al omului are între 50-70 microni.

De ce este cașmirul atât de scump?

Nu există nici o îndoială că țesătura din cașmir se plasează printre dintre cele mai scumpe materiale utilizat în industria ușoară. Valoarea sa este determinată de 2 factori importanți:

  • complexitatea procesului de fabricație
  • raritatea materiei prime

În medie, o capră de cașmir generează numai 150 de grame de fibre pe an, pe cînd pentru producerea unui pulover sunt necesare 300 de grame. Anual, la nivel mondial, se produc doar, aproximativ, 6500 de tone de cașmir procesat, comparativ cu 1,3 milioane de tone de lână standard.

Beneficiile cașmirului

Căldură – Capacitatea sa de izolare este de trei ori mai mare decat cea a lânii (de până la opt ori în cazul celui mai bun cașmir), fiind perfect pentru menținerea temperaturii corpului.

Moliciune – diametrul fibrelor de cașmir este foarte mic, creând o textura foarte fină.

Nu provoacă senzație de mâncarime – datorită densității înalte a fibrelor sale delicate, cașmirul oferă o senzație plăcută la interacțiunea cu pielea.

Calitate și durabilitate – îngrijit corect, cașmirul nu își pierde forma sau dimensiunile odată cu spălarea, fiind extrem de durabil.

Și pentru că știi ce proprietăți are, te gândești, probabil, că o lenjerie din cașmir îți va încinge patul, nu-i așa? Adevărul este că am ales o combinație ideală între 93% bumbac și 7% cașmir, care păstrează respirabilitatea țesăturii, oferindu-i în același timp o moliciune de vis. Alege lenjeria de pat din bumbac și cașmir Tender Ocean, pentru a experimenta din această țesătură unică.

We remain Radually yours.

Review-uri

Momentan nu sunt comentarii.

Scrie un comentariu: