4 beneficii ale lenjeriei de pat din bumbac organic

Share
Lenjerie de pat din bumbac organic La vie en white

Producția mondială de bumbac organic a crescut în 2018 cu 10% față de anul precedent, cele mai mari volume provenind din India, China, Turcia și Kârgâzstan. În timp ce acestuia îi revine mai puțin de 1% din producția globală de bumbac, multe țări înregistrează o creștere dublă a cantității cultivate.*

Lenjeria de pat din bumbac organic a devenit tot mai populară în ultimul deceniu, datorită deciziilor de cumpărare responsabile ale consumatorilor. Bumbacul organic este cultivat prin metode ecologice, nu conține substanțe modificate genetic sau substanțe chimice sintetice și este crescut fără pesticide.

Un pat mai sănătos

Considerând că petrecem cel puțin 7 ore pe zi în somn, este esențial ca materialul textil cu care interacționăm să fie unul natural și sănătos. Lenjeria de pat din bumbac organic este hipoalergenică, datorită lipsei de aditivi chimici. Această proprietate va fi în special apreciată de persoanele cu sensibilitate la produse chimice și deosebit de importantă pentru copii, care au o piele mult mai gingașă.

Spre deosebire de materialele sintetice, fibrele organice permit circulația aerului, fiind capabile să absoarbă umiditatea corpului, asigurând un confort deosebit.  

O planetă mai fericită

Bumbacul crescut convențional are un impact enorm asupra sănătății planetei. Acesta consumă un sfert din volumul global al insecticidelor, iar pesticidele utilizate ajung într-un final să deterioreze atât solul, cât si apele. Alegând bumbacul organic, contribui la susținerea fermierilor care se angajează să cultive un produs de înaltă calitate, fără a folosi metode toxice. În același timp, este un stimulent pentru fermierii care folosesc tehnici agricole tradiționale, pentru a trece la metodele ecologice.

Confort sporit

Bumbacul organic este moale în mod natural și nu datorită prelucrării cu substanțe chimice dure. Nivelul său de moliciune este, de fapt, dictat de tehnica în care a fost țesut. În așa fel, producția țesăturii este una mult mai responsbilă, dar și minuțioasă. Prin combinarea firelor și obținerea unui anumit nivel al densității, se naște un material care își păstrează delicatețea, chiar și în condiții de spălare regulată.

Durabilitate naturală

Lenjeriile din bumbac organic nu sunt doar biodegradabile, fiind produse sustenabil, dar și remarcabil de durabile. Pot fi spălate în regim standard, fiind foarte ușor de îngrijit, fără a da semne de uzură în condiții de utilizare regulată.

Folosirea bumbacului organic este o modalitate de a lua decizii conștiente pentru sănătatea ta și a mediului. Începe prin alegerea așternutului perfect, pe care l-am creat pentru tine.

We remain Radually yours.

*Sursa: Organic Cotton Market Report 2018, Textile Exchange

Review-uri

Momentan nu sunt comentarii.

Scrie un comentariu: